{ "title": "Dilek Duası 4444", "image": "https://www.dilekduasi.gen.tr/images/Dilek-Duasi-4444-53.jpg", "date": "23.01.2024 04:11:32", "author": "Gül KASAR", "article": [ { "article": "
Dilek Duası 4444; Allah Rasulune (S. A. V.) salavat okumak, her işi kolaylaştıran anahtar gibidir. Dua edildiği zaman, duanın başında ve sonunda salavat getirmek duanın kabulune vesiledir. Ayet-i kerime'de; \" Şüphe yok ki Allahu Teâlâ ve melekleri peygambere salat ederler, ey iman edenler siz de O'na salat ve selam edin ve teslim olun, tabi olun. -Ahzap Suresi 56- \" buyurulması, Allah Rasulune salat ve salavat getirmenin önemini göstermektedir. Bu ayetin ışığında, Allah Rasulune (S. A. V.) salat ve salavat getirmek farzdır hükmü çıkmaktadır.

Allah Rasulu (S. A. V.) şöyle buyurmuşlardır;

\"Altından kalkamayacağı zor bir işle karşılaşan kimse, üzerime çokça selavat-ı şerife okusun. Zira Allahu Teâlâ üzerime okunan selavat-ı şerifeler sebebi ile o kişinin kederlerini, sıkıntılarını giderir, rızkını çoğaltır ve bereketlendirir, o kişi Allahu Teâlâ'nın yardımı ile dileğine, muradına kavuşur. \"

Günlük vird olarak salavat getirmek her mü'minin üzerine borç iken, aynı zamanda da hacetlerinin giderilmesine de vesiledir. Asr-ı Saadetten sonra da gelen alimler, veliler Allah Rasulune (S. A. V.) olan muhabbetlerini çeşitli selavatlar ve naatler şeklinde dile getirmiş, bu kutlu selavatlara devam edenler birçok faydalar görmüşlerdir. Allahu Teâlâ salat ve salavat getiren kullarının sıkıntılarını Habibi (S. A. V.) hürmetine gidermiş, işlerine kolaylıklar nasip etmiş, derecelerini yükseltmiştir. İnanan her mümin 'de ister sıkıntı anında ister bolluk anında salat ve selavatlara devam ederek, dünya da ahirette de Allah Rasulunun (S. A. V.) şefaatine nail olmayı umar.

Salat-ı Tefriciye

İmam Kurtubi hz. Leri şöyle demişlerdir;

\"Mü'min kişi çok mühim olan bir işinin olmasını, bir dileğinin, hacetinin gerçekleşmesini, bir belanın veya sıkıntının bertaraf olması için salat-ı tefriciyye'yi 4444 defa okumalıdır. Şüphe yok ki Allahu Teâlâ o kişinin niyetini kendisine nasip eder, istediği şeyi o kişiye muvaffak kılar, dileğine ulaştırır. Her kim selat-ı tefriciyye 'yi günlük 41 defa okumayı adet haline getirirse, Allahu Teâlâ o kişinin kalbinden sıkıntılarını giderir, bağlı olan işlerini çözer, gelecek olan zarar ve sıkıntılardan muhafaza eder. O kimsenin işlerine kolaylık verir, rızkına ve kazancına bolluk ve bereket verir.

Dikkat edilmesi gereken en önemli husus sayıya riayet ederek, selat-ı tefriciyye'yi 4444 defa okumaktır. Sayının tam olması çok önem taşımaktadır. Eksik ya da fazla okumamaya azami dikkat sarf etmek gerekir. Zira İbni Hacer Askalani hz. Leri bu sayı hususunda \" iksir-i azam'dır\" demişlerdir ve anahtarın dişlerine benzetmişlerdir. Nasıl ki anahtarın dişlerinden biri eksik ya da fazla olduğu zaman kilit açılmazsa, dileklerin kabul olunması için bu sayının da tam olması gerekmektedir.
" } ] }